15

Feb 2018

CE ESTE ADOPȚIA

Ce este adopția?

 

 

Adopția este sămânța plantată în inima ta când auzi pentru prima dată de copii fără casă. Este momentul ce a pătruns în inima ta când ai văzut chipul unui copil și ai știut  că este al tău.

Adopția este dragoste la prima vedere și este speriată de moarte. Este ceea ce vrea sa fugă, dar nu iți spune la revedere dintr-o dată.

Adopția este atunci când vii acasă cu noul copil pentru prima dată. Este ireal și minunat. Lumea ta s-a ciocnit cu a lui și acum sunteți pentru totdeauna interconectați.

Adopția însemnă cercetarea în noapte târziu a tulburărilor de atașament, a traumei, a sindromului alcoolic  fetal și descărcarea grijilor în grupul de suport online astfel să ai puterea de a o lua de la capăt a doua zi dimineața.

Adopția înseamnă să conștientizezi că această lume este plină de durere, suferință și injusție. Prețiosul copil pe care îl iubești atât de mult, este în siguranță acum, dorit și iubit, dar tu știi că în acest moment mai sunt alții cu miile care nu ai parte de așa ceva.  Fețele lor triste și ochii goi te bântuie. ”Ne poți găsi o familie?” rămâne în memoria ta pentru totdeauna pentru că ai crezut odată că adopția este ca un puzzle cu fiecare copil care se potrivește cu o familie. Acum știi că acest lucru nu este adevărat. Sunt familii, dar nu suficiente care vor să-și asume riscul pentru un copil vătămat.

Adopția înseamnă să te trezești brusc la realitate pentru că ai crezut că e un basm, dar deodată, realizezi că, de fapt, este un câmp de luptă. Nu toată lumea poate să facă asta. E greu. E complicat. Va fi nevoie de lucruri la care nici nu te-ai gândit.

Adopția înseamnă să cunoști copilul ca fiind lipsit de noroc. Să-și piardă familia este o durere imensă. Este de neimaginat, răni ale inimii care nu dispar niciodată. Înseamnă să știi că s-ar putea ca ei să strige pe altcineva mamă, și să fie în regulă cu asta.

Adopția înseamnă să te îngrijorezi de copilul tău până la ora 2 dimineața și să te întrebi dacă le- ai încercat pe toate. Înseamnă să te îngrijorezi că nu ai petrecut destul timp cu ceilalți copii pentru că ești atât de îngrijorat de unul. Înseamnă să te gândești dacă lucrurile se vor îmbunătăți vreodată. Va fi oare unul dintre noi bine?

Text tradus din articolul:   What Adoption Is When You Parent Kids From Hard Places